Jdi na obsah Jdi na menu
 


MINECRAFT

156faa1b_minecraft-logo.jpg

Minecraft je sandboxová videohra, kterou originálně vytvořil Markus "Notch" Persson. Je spravována společností Mojang Studiosmojang_studios_logo.png, součástí Xbox Game Studios, která je zase součástí Microsoftuwindows.png.

Od svého vzniku byl Minecraft vyvíjen téměř výhradně Notchem, dokud s ním nezačal pracovat Jens "Jeb" Bergensten a od té doby se stal vedoucím jeho vývoje. Zahrnuje hudbu Daniela "C418" Rosenfelda a obrazy od Kristoffera Zetterstranda. 17. května 2009 vyšel Minecraft Classic, hra byla plně vydaná 18. listopadu 2011. Od svého vydání se Minecraft rozšířil na mobilní zařízení a konzole. Dne 6. listopadu 2014, Minecraft a Mojang Studios obecně byly získány společností Microsoft za 2,5 miliardy USD. Notch od té doby opustil Mojang, a již nepracuje na vývoji hry.

Minecraft se zaměřuje na to, aby hráč mohl prozkoumat, interagovat a upravovat dynamicky generovanou mapu vytvořenou z bloků o velikosti údajně 1 m2. Kromě bloků, prostředí zahrnuje rostliny, moby (stvoření), a předměty. Některé aktivity ve hře zahrnují těžbu rudy, boj proti nepřátelským stvořením, a výrobu nových bloků a nástrojů shromažďováním různých zdrojů nalezených ve hře. Otevřený model hry umožňuje hráčům vytvářet struktury, kreace a kresby na různých serverech pro více hráčů nebo na svých mapách pro jednoho hráče. Mezi další funkce patří ruditové obvody pro logické výpočty a také třeba vozíky a lodě, se kterými je možné rychleji cestovat. Pak také tajemné podsvětí zvané Nether. Určeným, ale zcela volitelným cílem hry je cestovat do dimenze nazvané End, a porazit draka z Endu (Ender Dragona) a získat jeho vejce. Hra nabízí bezpočet možností a je pravidelně aktualizována o nový obsah. Hlavní dvě edice, ve kterých hru lze hrát je Java edice (Původní) a pak Bedrock edice pro Windows, mobilní zařízení a herní konzole.

xmcf87831.jpg

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Foele soome

(Avenue17, 11. 3. 2023 2:51)

https://avenue17.ru/